Deloitte: Femeile fac cariera mai usor in mediul public decat in cel privat

Data publicarii: 09-03-2010 | HR/Cariere

Daca sunteti femeie si visati la o functie de conducere ar fi bine sa va indreptati catre sectorul public. Care este motivul? Femeile avanseaza mai repede in cariera in mediul guvernamental decat in cel privat, potrivit unui studiu Deloitte, realizat cu ocazia Zilei Femeii.

Raportul Deloitte arata ca atunci cand vine vorba despre implicarea femeilor, sectorul public poate da lectii celui privat. Doamnele care lucreaza la stat au mai multe sanse sa fie alese in pozitii de conducere. Ele devin lideri, ministri sau membri de cabinet, precum si factori de decizie la nivel legislativ.

Analiza Deloitte arata ca aproape 10% dintre statele membre ONU sunt conduse de femei, fata de 3% dintre primele 1.000 de companii multinationale. Femeile reprezinta aproximativ 20% din numarul total de parlamentari la nivel mondial, fata de 13,5% femei cu functie de conducere din topul primelor 500 de companii americane. Si nu, nu egalitatea intre sexe este cel mai important argument in alegerea femeilor in functii de conducere. Ci eficienta.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: