Ce trebuie sa faci ca sa castigi 1.000 de euro dupa absolvirea facultatii

Data publicarii: 10-03-2010 | HR/Cariere

Daca vrei venituri de minimum 1.000 de euro indata ce ai absolvit facultatea, ar trebui sa te specializezi in IT. Insa nici notarii sau avocatii nu au fost foarte afectati de criza financiara. Veniturile lor au urcat in ultimul an, pe fondul cresterii numarului de clienti, spun reprezentantii companiilor de executive search. Intra sa afli profilul angajatului de 1.000 de euro si ce specializari si supraspecializari aduc cele mai mari venituri in al doilea an al crizei.

Doar specialistii din IT, a spus pentru money.ro George Butunoiu, managing partner al firmei George Butunoiu Executive Search. "Orice proaspat absolvent, de la orice facultate, care lucreaza de 2 ani sau mai mult in software poate castiga usor 1.000 de euro", explica George Butunoiu.

Nu sunt relevante nici studiile si, implicit, nici daca a absolvit o facultate din plan local sau din Europa ori America. "Fiind vorba doar de software, diploma nu are absolut nicio relevanta", spune George Butunoiu.

Cat castiga omologul unui young professional (specialist debutant) roman in Europa?

"Cel putin dublu. Daca ne referim la medicii la inceput de cariera, atunci in tarile din Vest, salariile lor sunt triple", a spus pentru money.ro Mihaela Scarlat, executive researcher la Advice Human Resources. George Butunoiu spune ca omologul unui specialist debutant roman "de 1.000 de euro" castiga in medie 1.500 de euro, daca opteaza sa lucreze in Europa.

Notarii au fost cel mai putin afectati de criza

"Veniturile avocatilor si notarilor nu au fost afectate pentru ca numarul clientilor care le solicitau serviciile a fost in crestere in aceasta perioada", sustine Mihaela Scarlat.

Un specialist castiga cu pana la 30% mai putin in 2010, fata de 2008.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: