Proprietarii IKEA Romania au vandut drepturile de operare si franciza magazinului catre grupul mama

Data publicarii: 14-03-2010 | Afaceri

Proprietarii IKEA Romania au vandut drepturile de operare si franciza magazinului IKEA din Bucuresti catre grupul mama, care are in plan extinderea organizatiei in Europa de Sud-Est, potrivit unui comunicat al companiei.

Astfel, IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group in data de 8 martie, dupa trei ani de operare sub franciza locala, acordata de Inter IKEA Systems B.V., francizorul global al conceptului IKEA. Reprezentantii companiei nu au precizat si valoarea tranzactiei.

Retailerul de mobilier si accesorii pentru casa IKEA, situat in Zona Comerciala Baneasa, a vandut in anul 2009 circa 10 milioane de produse, cu o valoare totala de 349,24 milioane lei, in scadere de 9% fata de perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2008, anunta recent compania.

Aproximativ 60% din produsele vandute in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2009 au fost produse de mobilier, restul reprezentand produse de accesorii si decoratiuni.

Marca IKEA a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia. Majusculele din denumirea IKEA provin din initialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, si numelui satului in care se gasea ferma: Agunnaryd.

Magazinul IKEA din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara. La fel ca si celelalte magazine IKEA din lume, magazinul din Romania a fost operat, pana in 8 martie, prin sistem de franciza in baza acordului cu Inter IKEA Systems B.V., detinatoarea conceptului IKEA. Compania care detinea franciza magazinului IKEA in Romania era Moaro Trading S.R.L.

Actionarii Moaro Trading sunt firmele Engma Beheer (75,7%), Turkmall Retail BV (24,25%) si Inter Ikea Systems BV (0,05%), potrivit Registrului Comertului.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: