Patriciu: Pentru cei care doresc sa investeasca pe termen lung nu exista decat o singura moneda - dolarul

Data publicarii: 15-03-2010 | Afaceri

Omul de afaceri Dinu Patricu a vorbit intr-un interviu acordat Realitatea TV despre prezenta sa in topul Forbes, ce investitii a facut pe timp de criza, de ce are incredere in sistemul bancar din Georgia si in ce moneda isi socoteste veniturile.

Dinu Patriciu a explicat ca o criza inseamna schimbare de proprietate, important este cat de rapid de adaptezi situatiei si in ce investesti. "Eu am investit in ultimul an foarte mult in cateva domenii care se dovedesc a fi profitabile. Investitiile cele mai importante le am in domeniul IT si in domeniul energiilor alternative. Potential, acestea sunt cresterile cele mai mari in viitor. In acest moment, cele mai mari venituri vin din plasamentele de portofoliu", a afirmat Patriciu care a admis ca are  si datorii.

Patriciu a afirmat ca pe timp de criza cel mai mult a facut investitii directe, cele mai interesante fiind investitiile in energie alternativa.

Omul de afaceri a explicat de ce a ales Georgia pentru investitii bancare: "Este in regiune  singura tara cu adevarat libertariana, cu un regim de libertate a investitiilor absolut total. Nu degeaba Banca Mondiala o aseaza pe locul 11 in topul tarilor unde este usor sa faci afaceri. Georgia are o legislatie extrem de liberala. Creezi o companie intr-o zi. Nu exista coruptie. Exista un sistem bancar deja matur si extrem de curat, iar in ceea ce priveste profitabilitatea, ea nu este data de dimensiunea tarii, ci de faptul ca ea incepe sa devina o Elvetie a Caucazului".

Dinu Patriciu a spus ca termenul de "oligarh" il amuza, dar ca oligarhi nu exista nicaieri. "Exista doar oameni mai bogati si oameni mai putin bogati. Sunt oameni care au reusit si oameni care muncesc din greu, dar locurile lor de munca se datoreaza celor care investesc", a punctat Patriciu.

Acesta a explicat ca intotdeauna isi calculeaza veniturile in functie de dolar, "pentru ca este singura moneda de rezerva a lumii". "Intotdeauna pentru cei care doresc sa investeasca pe termen lung nu exista decat o singura moneda- dolarul", a subliniat omul de afaceri care nu da prea multe sanse monedei euro, deoarece "Grecia este doar fata vazuta a aisbergului, toti politicienii europeni, datorita faptului ca in Europa politica s-a transformat intr-o meserie,  gandesc pe termen scurt, in functie de imagine".

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: