Piata luxului, in cadere libera

Data publicarii: 17-03-2010 | Actualitate

Piata bunurilor de lux din Romania a scazut in 2009cu 30-35%, la 350 de milioane de euro, din cauza crizei, anunta Oliver Petcu, directorul general al firmei de consultanta CPP Management Consultants.

El apreciaza, in schimb, ca segmentul isi va reveni in acest an. Potrivit unui raport al companiei de consultanta, piata luxului din Romania a depasit-o pe cea din Bulgaria, evaluata la 250 de milioane de euro, in timp ce piata din Serbia a atins 300 de milioane de euro. In 2009, in Romania, cel mai mare declin a fost raportat in domeniile auto si ambarcatiuni de lux.

Singurul segment care s-a pastrat la nivelul din 2008 a fost reprezentat de centrele de spa. In ceea ce priveste cererea locala de bunuri de lux, judetele Constanta si Iasi se afla in fruntea clasamentului. "Pentru 2010, estimam o scadere de cel mult 5% la majoritatea segmentelor si o revenire totala a pietei in perioada Sarbatorilor de iarna; de la aceste estimari sunt excluse segmentul auto si yaht", a apreciat Oliver Petcu.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: