Banca nu-mi da credit

Data publicarii: 17-03-2010 | Finante-Banci

Refuzul unor institutii de credit de a acorda imprumuturi se afla printre cele mai frecvente motive invocate in reclamatiile catre Protectia Consumatorilor.

Majorarile nejustificate de dobanda si introducerea unor comisioane fara stirea clientului au ramas si in 2010 cel mai des intalnite motive pentru care romanii reclama bancile la Protectia Consumatorilor. Totusi, luna ianuarie a acestui an vine cu o premiera iesita complet din tipare. "Refuzul bancilor de a acorda credite se afla printre cele mai intalnite cinci motive pentru care oamenii reclama bancile la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului", au explicat pentru R.l. reprezentantii institutiei.

Doar in luna ianuarie a acestui an, Autoritatea a primit 420 de reclamatii care vizeaza conflicte cu bancile. Pe parcursul anului trecut institutia a aplicat 21 de amenzi in valoare totala de 441 mii lei. La nivelul comisariatelor judetene din tara, in cursul anului 2009 au fost incheiate 270 de procese-verbale de constatare a contraventiei, din care 246 cu amenzi in valoare totala de 2,3 milioane lei si 24 de avertismente, precum si 103 procese-verbale de constatare a clauzelor abuzive in contractele de credit.

Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: