Unicredit Tiriac Bank estimeaza ca riscurile asociate creditelor se vor tempera din semestrul doi

Data publicarii: 17-03-2010 | Finante-Banci

Unicredit Tiriac Bank anticipeaza o revenire lenta a economiei, dar riscurile asociate creditelor ar putea sa se tempereze din al doilea semestru al acestui an, a spus Rasvan Radu, directorul general si presedintele executiv al bancii.

"Ar fi naiv sa credem ca vom asista la o revenire brusca a cererii si ca riscurile se vor evapora rapid, la primele semnale de redresare. Cu toate acestea, suntem optimisti referitor la perspectivele pietei din Romania pe termen lung si vom continua sa profitam de oportunitatile disponibile, oferind in schimb clientilor expertiza noastra locala si reteaua internationala puternica a Grupului Unicredit", a spus Rasvan Radu, directorul general si presedintele executiv al bancii.

El a remarcat ca primele indicii ale revenirii au aparut, referindu-se la cresterea productiei industriale, dar creditarea ar putea fi reluata de abia din partea a doua a anului. Pe de alta parte, riscurile asociate creditarii sunt in continuare mari.

Grupul Unicredit a raportat in 2009 un profit net de 1,7 miliarde euro, in timp ce profitul operational acrescut cu 20,3%, pana la 12,25 miliarde euro. Rezultatele pozitive ale grupului vin in contextul in care costurile operationale s-au comprimat cu 8,2%, in timp ce veniturile au avansat cu 2,6%.

De asemenea, Unicredit a inregistrat in 2009 prima scadere a provizioanelor fata de un trimestru anterior, de la inceputul crizei financiare.

In Romania, activele Unicredit se ridica la 23 miliarde lei, fiind impartite intre UniCredit Tiriac Bank, UniCredit LeasingCorporation, UniCredit Consumer Financing si UniCredit CAIB Securities.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: