CV-ul video si profilurile pe retelele de socializare maresc sansele de angajare pe timp de criza

Data publicarii: 22-03-2010 | HR/Cariere

Pe timp de criza, un loc de munca nu se gaseste asa usor. Daca v-ati depus zeci de CV-uri pe site-urile de job-uri si la companii si inca nu ati primit nicio veste, specialistii in resurse umane va propun o noua tendinta, care sa ii ia ochii angajatorului. Video CV-ul. Mult mai atractiv decat cel clasic.

Asa si-a gasit Mihai un loc de munca in numai cateva luni. Dezinvolt, sigur pe el si pe calitatile lui, a reusit sa-l cucereasca pe angajator in doua minute.

L-au ajutat experienta profesionala, dar si profesionalismul cu care si-a facut video scrisoarea de intentie.

Daca optati pentru un loc de munca in PR sau in vanzari, neaparat trebuie sa va faceti video-scrisoare de intentie. In cazul unui job in IT, in care comunicarea si aspectul fizic nu sunt cerintele de baza ale angajatorului, folositi CV-ul clasic. Si cautati pe slujbe pe Internet - 25% dintre angajatori isi cauta potentiali candidati pe Facebook, doar 7 procente pe Twiter si peste 30, pe LinkedIn.

Expertii in resurse umane ii depuncteaza pe cei care au postat fotografii provocatoare sau informatii neadevarate despre ei. In schimb, bile albe primesc candidatii care au demonstrat ca stiu sa comunice.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: