Noi locuri de munca. In 2010 se deschid zeci de hipermarketuri

Data publicarii: 25-03-2010 | HR/Cariere

Marile lanturi comerciale au planuri mari pentru extinderea retelelor in Romania in acest an si in 2011. Mega Image, Cora, Auchan, dar si bauMax si Praktiker se intrec in inaugurari de magazine.

Zeci de magazine vor fi deschise in acest an de marile lanturi comerciale care activeaza in Romania, majoritatea controlate de companii multinationale. Vor fi inaugurate atat hiper si supermarketuri, cat si magazine de bricolaj.

Mega Image a anuntat ieri ca va deschide in acest an 16 magazine in Romania, dintre care sase vor fi operate sub brandul Red Market, iar celelalte vor purta numele companiei. Surse din piata de retail, citate de Mediafax, au declarat ca doua magazine vor fi in Bucuresti, in zonele Crangasi si bulevardul Ferdinand, iar altele vor fi amplasate in Constanta, Slobozia, Targoviste si Brasov. In prezent, in Romania sunt 49 de unitati Mega Image si patru Red Market.

Cealalta retea apartinand grupului belgian Louis Delhaize, Cora, a anuntat si ea ca se va extinde. Deja, primul hipermarket din acest an a fost inaugurat in noul mall Sun Plaza din Bucuresti, iar urmatorul urmeaza sa-si deschida portile in toamna, la Baia Mare. Pentru la anul, este anuntata deschiderea unui hipermarket Cora la Drobeta Turnu Severin.

Francezii de la Auchan au planuri pe termen mai lung si au anuntat ca, in urmatorii doi ani, vor deschide hipermarketuri la Constanta si Brasov, in doua spatii pe care le-au cumparat cu 30 milioane de euro. O alta modalitate de intrare pe piata este achizitionarea unei retele deja existente. Asa au procedat nemtii de la Lidl, care au anuntat recent achizitia celor 96 de magazine Plus din Romania, precum si a celor 23 de magazine Plus din Bulgaria. Magazinele alimentare de tip discount Plus, care au fost preluate "la pachet" cu toti cei 2.000 de angajati, erau detinute de grupul Tengelmann.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: