Campionatul Bancherilor la Fotbal: RBS s-a impus in primul derbi al primaverii

Data publicarii: 30-03-2010 | Diverse

Actuala editie a inceput cu un moment de reculegere pastrat in memoria celui ce a fost prieten, coleg si coechipier al celor de la RBS, Titus Plavitu, decedat recent in urma unui tragic accident auto. Echipa RBS joaca in aceasta editie cu poza lui Titus Plavitu imprimata pe tricouri in dreptul inimii. Dumnezeu sa-l odihneasca!

BRD - RBS    3-5

Marcatori: George Valean, Razvan Timpau, Adrian Ganta / Mircea Ionescu, Ionut Dinca, Razvan Gheorghita, Alexandru Ficu, Razvan Roman

Primul derbi al sezonului, a coincis si cu prima partida din acest campionat, si anume BRD (vicecampioana) - RBS (locul 3 la ultima editie). Meciul a inceput sub semnul echilibrului, scorul fiind deschis de Timpau, dupa minute bune de tatonare. Replica celor de la RBS a venit insa imediat prin reusita lui Razvan Roman (1-1). Dupa numai 12 minute de joc, RBS ramane in inferioritate, in urma eliminarii portarului Panfil, care a faultat in postura de ultim aparator. Chiar si asa, RBS reuseste sa preia conducerea surprinzator printr-un sut puternic de la distanta reusit de Razvan Gheorghita (1-2). Imediat s-a restabilit egalitatea, BRD inscriind un gol la fel de spectaculos prin Ganta( 2-2) . Dupa reluare, tot RBS a fost cea care a insistat si a reusit sa ia din nou conducerea prin golul lui Ficu (3-2). Gafeaza apoi in lant toata apararea RBS-ului, lucru de care profita George Valean, autorul golului egaliyator pentru BRD. Cu moralul mai bun, RBS revine in joc si puncteaza de doua ori prin Mircea Ionescu si Ionut Dinca, impunandu-se spre final in poate cel mai greu meci din grupa.

Credit Europe Bank - OTP     7-5

Au marcat: Florin Tone (2), Ionut Antoniu, Laurentiu Irimia (2), Horia Acatrinei / Gabriel Cretu, Mihai Ilie, Daniel Tincu, Ionel Neagu, Alexandru Manta

Campioana "en titre" Credit Europe Bank a primit o replica darza din partea OTP-ului, condus excelent in teren de experimentatul Mihai Ilie. Cei de la Credit Europe au intrat destul de greu in meci, si dupa mai multe faze de atac tratate  cu superficialitate, Horia Acatrinei reuseste sa sparga gheata pentru echipa sa, deviind in poarta un sut puternic al capitanului Marius Visan (1-0). Irimia isi aduce si el aminte ca este golgheterul echipei din toamna trecuta si mareste diferenta la doua goluri (2-0). Cel mai bun jucator al editiei trecute, Ionut Antoniu trage de la distanta si duce scorul la 3-0. OTP se trezeste pe finalul primei reprize si inscrie primul sau gol al stagiunii prin Ilie (3-1). Imediat dupa reluare, Tone prinde un voleu de fotbalist adevarat si reface diferenta de forfait dintre cele doua (4-1). Recitalul de goluri care se anunta este oprit de raspunsul imediat al OTP-ului, care marcheaza din nou prin Neagu (4-2). Tone insista in atac si reface diferenta din nou confortabila pentru formatia sa (5-2). Mai mult, Irimia scapa singur cu portarul si duce scorul la 6-2. Este momentul celor de la OTP sa reintre in joc si sa reduca handicapul prin Alexandru Manta (6-3), pentru ca in faya imediat urmatoare Horia Acatrinei sa reuseasca dubla si sa linisteasca aparent definitiv lucrurile. Pentru ca adverserii nu renunta si revin cu doua goluri pe final de joc, marcatori Gabriel Cretu si Tincu, insa prea tarziu ca sa mai intoarca soarta partidei.

ALPHA BANK - LIBRA BANK     9-3

Marcatori: Ioan Codrut, Sergiu Nedelcu, Paul Diaconu (2), Marius Ghita (2), Razvan Danciuloiu (2), Dan Radulescu / Ion Constantin, Teo Todica, Dionian Alexandru

De departe cel mai violent meci al serii., disputat de  cele mai multe ori pana la limita regulamentului. Sportiv totusi, fara incidente de alt gen. Mai experimentata, ALPHA a stiut sa profite de naivitatile noilor inscrisi in competitie si sa sanctioneze desele greseli din defensiva adversarilor. Dupa pauza, la scorul de 2-1 pentru cei de la ALPHA (marcatori Diaconu, Ghita / Todica), LIBRA egaleaza prin Ion Constantin, insa Diaconu isi pune din nou echipa in avantaj profitand de o gafa generala a fundasilor lui LIBRA. Ion Codrut a marit apoi diferenta pentru ALPHA, iar ultima tresarire de orgoliu a adversarilor a fost golul trei, reutit de Dionian. Au venit apoi, pe rand, reusitele lui Danciuloiu (gol in stilul lui Madger), Nedelcu, Dan Radulescu si Marius Ghita. Rezultat final 9-3 pentru ALPHA, care incepe excelent editia de primavara.

BANK OF CYPRUS - CITI BANK     6-7

Marcatori: Andrei Dumitrescu (4), Bogdan Alexandru, Ionut Baltateanu / Bogdan Sarbu, Alexandru Harasim, Milan Prusan, Alex Munteanu, Catalin Savu, Mihai Adonis (2)

In acest meci s-a dat cel mai rapid gol al acestei competitii. In secunda 8, Adonis profita de o pasa excelenta si inscrie pentru 1-0 in favoarea lui CITI. A urmat apoi golul de 2-0 al lui Harasim, pentru ca Andrei Dumitrescu sa reduca imediat din diferenta (2-1). A urmat apoi Savu pentru 3-1 si acelasi Andrei Dumitrescu, indiscutabil cel mai bun jucator al lui BANK OF CYPRUS, sa reduca din nou din handicap (3-2). Si scorul s-a modificat ulterior oarecum simetric, cei de la CITI pastrand in permanenta avantaj pe tabela. pentru 4-2 a marcat Adonis, iar pentru 5-2 Bogdan Baltateanu. Hattrick-ul reusit de Dumitrescu a fost anulat de golul lui Milan Prusan, care a mentinut cele trei goluri avans (6-3). Baltateanu mai inscrie o data pentru 6-4, iar Dumitrescu, cu a patra reusita micsoreaza diferenta la numai un gol (6-5). Moment in care Bogdan Alexandru inscrie pentru 7-5 si inchide tabela. Un meci frumos, plin de fair play si in general echilibrat, cu un usor plus de forma pentru cei de la CITI, lucru confirmat in final si de rezultatul de pe tabela.

Partenerii competitiei sunt: Hummel, Vinexpert, Perla Harghitei, Brotac Medical Center, Bronic Security, Restaurant Vatra Neamului si World Class.

Parteneri media: National TV, N 24 PLUS, National FM, Gazeta Sporturilor, Ziarul Ring, Ziarul Bursa, site-urile www.banknews.ro si www.evenimentemedia.ro.

O competitie organizata de Silver Media Design si Direkt Media Company.

Redactia BankNews.ro