Global Finance: BRD - Groupe Societe Generale este cea mai buna banca din Romania

Data publicarii: 30-03-2010 | Finante-Banci

BRD-Groupe Societe  Generale a fost desemnata de publicatia americana "Global Finance" drept "Cea mai buna banca din Romania". Distinctia a fost acordata in cadrul raportului anual pe 2010 care desemneaza cele mai bune banci din Europa Centrala si de Est, se arata intr-un comunicat de presa al bancii remis BankNews.ro. Este cel de-al noualea premiu "Cea mai buna banca din Romania" pe care BRD il primeste din partea revistei americane in ultimii 11 ani.

Editorii Global Finance, impreuna cu analisti ai mediului economic si financiar, au selectat cele mai bune banci de pe pietele emergente din 23 de tari central si est-europene. Intre criteriile care au contat in desemnarea celor mai bune banci din zona se numara profitabilitatea, calitatea parteneriatelor strategice cu clientii, competitivitatea si caracterul inovativ al ofertei comerciale, se mai arata in comunicatul Global Finance.  

BRD-Groupe Societe Generale a obtinut in 2009 un profit net consolidat de 812 milioane de lei (192 milioane euro). Venitul net bancar a fost de 3,613 miliarde lei (853 milioane euro), iar profitul brut din exploatare s-a ridicat la 2,084 miliarde lei (492 de milioane euro).

«2009 a fost anul unui examen dificil, care ne-a pus la incercare flexibilitatea si capacitatea de adaptare la efectele crizei, un exercitiu pe care l-am facut cu rezultate foarte bune. Ne bucura aprecierea unei publicatii cu asemenea notorietate cum este Global Finance, fin observator al domeniului bancar si al pietelor financiare», a declarat Guy Poupet, Presedintele - Director General al BRD.

Premiile ''Global Finance" recompenseaza institutiile financiare cele mai performante si cele mai bune banci din diferitele zone ale lumii.

Redactia BankNews.ro