Studiourile Century Fox vor lupta impotriva despaduririlor prin plantarea unui milion de copaci

Data publicarii: 31-03-2010 | Mediu

Pe 22 aprilie va fi marcata Ziua Pamantului, iar lansarea filmului 'Avatar' pe DVD coincide cu aceasta zi. Din aceasta cauza, studiourile Fox s-au angajat sa planteze un milion de copaci in toata lumea, pana la sfarsitul acestui an, arata publicatia site-ul maxisciences.com.

In parteneriat cu asociatia Earth Day Network, studiourile americane Century Fox vor lansa, cu ocazia iesirii pe piata a filmului 'Avatar' pe DVD, un program mondial constand in plantarea unui milion de copaci in acest an, in 15 tari din toata lumea.

'Ma bucur ca am ocazia sa impartasesc, datorita filmului +Avatar+, un mesaj pentru mediu, la a 40-a aniversare a Zilei Pamantului...Angajamentul si actiunile Earth Day Network in vederea promovarii dezvoltarii durabile si a unei planete sanatoase se potrivesc perfect cu temele din +Avataar+', a spus regizorul James Cameron.

Asociatia Earth Day Network, care se va ocupa de ingrijirea copacilor plantati pana la maturitate, considera ca filmul 'Avatar' 'transmite un mesaj general asupra pericolului pe care-l reprezinta supraexploatarea resurselor naturale terestre si aduce in prim-plan necesitatea de a proteja planeta si omenirea'. Kathleen Rogers, presedinta Earth Day Network, spera ca aceasta initiativa sa 'ii inspire si pe altii sa lupte impotriva incalzirii climatice'.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: