RBS, amendata cu 26 milioane de lire pentru ca a turnat concurentei detalii despre propria politica de creditare

Data publicarii: 31-03-2010 | Finante-Banci

Banca britanica Royal Bank of Scotland (RBS), controlata de guvernul britanic, a fost amendata cu 28,6 milioane lire sterline (31,8 milioane euro) pentru ca a dezvaluit institutiei de credit concurente Barclays detalii ale propriei politici de preturi pentru credite, transmite Reuters.

Biroul pentru concurenta din Marea Britanie, Office of Fair Trading, a transmis marti ca directori executivi al RBS au informat firme de servicii specializate in legatura cu politica de preturi pentru imprumuturi a bancii. Printre beneficiarii informatiilor se numara precum case de avocatura si firme de contabilitate, piata dominata de RBS si Barclays.

Barclays a utilizat apoi informatiile pentru a-si stabili propriile preturi pentru credite, dar nu va fi amendata pentru ca a raportat neregulile catre autoritati.

"Orice companie care dezvaluie competitorilor informatii confidentiale despre preturile viitoare risca o penalizare substantiala. Este important ca firmele care opereaza in Marea Britanie sa inteleaga gravitatea unei astfel de conduite", spune Ali Nikpay, senior director in cadrul OFT.

Guvernul britanic detine 70% din actiunile RBS, pachet obtinut in urma acordarii unui pachet de "bailout" pentru a scapa banca de faliment in urma crizei financiare.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: