Campania Marea Debarasare din martie a adunat 437 tone de deseuri de echipamente electrice

Data publicarii: 01-04-2010 | Mediu

Romanii au renuntat la 437,8 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) in cele doua zile ale campaniei Marea Debarasare de la finalul lui martie, cele mai multe fiind colectate din regiunea Sibiu, a anuntat Ministerul Mediului.

Astfel, in regiunea 7 Sibiu au fost colectate selectiv 123 tone de asemenea deseuri. Cantitati semnificative de DEEE au mai fost inregistrate in regiunea 2 Galati (73,7 tone) si in regiunea 6 Cluj-Napoca (69 tone).

Ministerul Mediului si Padurilor a mai raportat ca din regiunea 8 Bucuresti-Ilfov au fost colectate cele mai putine cantitati de deseuri de echipamente electrice si electronice, respectiv 14,5 tone.

Urmatoarea editie a campaniei Marea Debarasare va avea loc la finalul lunii iunie.

In acest an, programul Marea Debarasare a mai fost organizat in luna ianuarie, inainte ca ministerul sa decida schimbarea periodicitatii, atunci fiind stranse mai putin de 78 tone.

Anul trecut, romanii au renuntat la 1.440 tone de DEEE, in cadrul a zece etape de Marea Debarasare. Romania trebuie sa colecteze anual 4 kg de DEEE pe locuitor, obligatie pe care o au si celelalte state membre ale Uniunii Europene.

NewsIn