Vladescu: Salariile si pensiile sunt prea mari fata de ce isi permite economia

Data publicarii: 02-04-2010 | Economie

Romania va iesi foarte greu din "cercurile vicioase", care nu ii permit sa aiba resurse pentru investitii, fara o ajustare extrem de rapida si de solida a pensiilor si a salariilor, a declarat, joi, la postul public de radio, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

Ministrul Finantelor Publice a explicat ca, in acest moment, cea mai mare zona de cheltuieli in Romania o reprezinta cheltuielile salariale care depasesc pe predictia de buget din acest an, 9 la suta din PIB, si cheltuielile sociale, care, pe aceeasi prognoza, depasesc 12 la suta din PIB. Vladescu a adaugat ca nevoile de bani ale Romaniei pentru investitii sunt extrem de mari, iar infrastructura Romaniei este una dintre cele mai slab dezvoltate infrastructuri in context european.

Veniturile bugetului general consolidat au fost, in primele doua luni, de 25,2 miliarde de lei, inregistrand un decalaj de minus trei la suta fata de aceeasi perioada a anului precedent, respectiv minus 0,5 puncte procentuale ca pondere in PIB. Cheltuielile bugetului general consolidat in perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2010 au fost de 31 de miliarde de lei, inregistrand o crestere de 5,8 la suta fata de aceeasi perioada a anului precedent.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: