Boromir a exportat produse traditionale de Paste in valoare de 200.000 euro

Data publicarii: 02-04-2010 | Afaceri

Producatorul de produse de panificatie Boromir a exportat, pentru perioada sarbatorilor de Paste din acest an, produse traditionale in valoare de aproximativ 200.000 euro, a declarat directorul general al companiei, Constantin Boromiz.

"Am trimis la export produse de panificatie cu specific pentru perioada sarbatorilor pascale, cozonaci, pasca, in valoare de 200.000 euro", a explicat oficialul companiei.

Potrivit lui Boromiz, principalele tari in care compania exporta sunt Spania, Italia, Ungaria, iar cele mai solicitate produse cu sunt pasca si cozonacul cu nuca si stafide.

Directorul general al companiei a adaugat ca pentru perioada Pastelui, Boromir a produs circa 1,5 milioane de cozonaci, cantitate apropiata de volumul de cozonaci scos pe piata de producator in anul 2009.

Presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit si Panificatie (Rompan), Aurel Popescu, declara recent pentru NewsIn ca aproximativ sapte milioane de cozonaci vor fi produsi pentru perioada Pastelui din acest an, cifra apropiata de productia din 2009.

Potrivit lui Popescu, preturile cozonacilor romanesti se vor mentine la niveluri apropiate de cele de anul trecut, intre 4 lei si 20 lei bucata si vor varia in functie de gramaj si compozitie. "Preferatii romanilor raman cozonacii traditionali, cu nuca si stafide", a mai spus presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit si Panificatie.

De asemenea, potrivit Rompan, cozonacii romanesti raman in preferintele a peste 80% dintre romani.

Presedintele patronatului a mai spus ca anul acesta exportul de cozonaci din perioada Pastelui va scadea cu aproximativ 15%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand au fost trimisi in strainatate circa 180.000 de bucati, ca urmare a revenirii in tara a multor romani, in timp ce importul se va mentine la nivelul anului 2009, urmand sa fie aduse in tara circa 500.000 de bucati.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: