Google vine in Romania. Investitori ca Ericsson si P & G isi extind afacerile locale

Data publicarii: 06-04-2010 | Afaceri

In vremuri de criza, vin si vesti bune. Mai multi investitori straini au anuntat oficial ca vor sa se mute sau sa-si extinda afacerile in Romania. Capitalul lor depaseste un miliard de euro. Dar nu vorbim doar de bani, ci si de noi locuri de munca. Si de un exemplu, ce ar putea fi urmat.

Anul trecut am fost bombardati cu vesti proaste: mai multe multinationale au preferat sa-si mute afacerea din Romania in Bulgaria sau Polonia. Anul acesta, trendul pare sa se schimbe. Paisprezece investitori, printre ei aflandu-se si nume nume grele, vor poposi in tara noastra.

Gigantul Google a anuntat ca vrea sa isi deschida un sediu in Romania. Vizata este crema programatorilor romani.

Nu este singura veste buna. In mai putin de o luna, Procter & Gamble deschide o noua fabrica la Urlati, in Prahova. Deja sunt 150 de oameni care lucreaza acolo si, pana la inceputul verii, alti 50 vor fi angajati .

Produsele facute la Urlati vor fi ajunge in Rusia, Turcia, Kazahstan si in multe alte tari.

Afacerea din Romania este in crestere si pentru cei de la Ericsson.

Romanii nu mai constituie o forta de munca atat de ieftina. Si totusi, ce ii determina pe straini sa aleaga tara noastra? Competenta, spun directorii de resurse umane! In noaptea dintre ani, 125 de milioane de mesaje text au fost trimise, fara probleme, in retele administrate de angajatii din Romania. Asta spune totul!

Investitii importante sunt anuntate, pentru anul acesta, si in domeniul siderurgiei si cel auto. Nu poate decat sa ne bucure. Mai ales ca economistii pariaza pe exporturi si pe investitii pentru a scoate tara din criza.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: