Fernando Guedes de Oliveira este noul CEO al dezvoltatorului imobiliar portughez Sonae Sierra

Data publicarii: 08-04-2010 | Imobiliare

Fernando Guedes de Oliveira a preluat, incepand cu 1 aprilie 2010, conducerea Sonae Sierra in calitate de CEO, devenind astfel responsabil pentru strategia si coordonarea globala a activitatilor companiei, a anuntat joi dezvoltatorul imobiliar portughez.

In luna martie 2009, dupa anuntarea retragerii din functia de CEO a lui Alvaro Portela, Fernando Guedes de Oliveira a fost numit Deputy CEO Sonae Sierra, avand responsabilitati directe asupra Departamentului de Sustenabilitate.

Astfel, Fernando de Oliveira va supraveghea direct departamentele de Comunicare, Resurse Umane, Marketing, Sustenabilitate si Inovatie.

Alaturandu-se echipei Sonae Sierra in 1991, Fernando Guedes de Oliveira a devenit director de fezvoltare pentru Europa in 1999. Un an mai tarziu, in 2000, Fernando Guedes de Oliveira a fost invitat sa faca parte din Consiliul de Administratie al Sonae Sierra SGPS SA in calitate de director executiv responsabil cu extinderea, dezvoltarea, design-ul si arhitectura centrelor comerciale dezvoltate de Sonae Sierra in Europa.

Anterior numirii sale in 2000, Fernando Guedes de Oliveira a fost responsabil pentru managementul global al unor proiecte de amploare precum ViaCatarina Shopping - in Porto si Centro Vasco da Gama - in Lisabona.

Sonae Sierra detine 52 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de aproximativ 2,0 milioane de metri patrati. Sonae Sierra are doua proiecte in dezvoltare si noua proiecte noi in diferite faze ale dezvoltarii in Portugalia, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia.

In 2009, centrele Sonae Sierra au primit peste 436 de milioane de vizitatori.

NewsIn