Enel transfera actiunile din Romania si spune ca acest lucru nu schimba obligatiile sale

Data publicarii: 08-04-2010 | Economie

Compania Enel din Italia a transferat actiunile detinute la companiile sale din Romania catre o subsidiara din Olanda si precizeaza ca acest lucru nu reduce si nu schimba in niciun mod drepturile si obligatiile prevazute in contractul de privatizare al Electrica Muntenia Sud.

"Referitor la transferul actiunilor detinute de Enel SpA in cadrul companiilor din Romania, catre Enel Investment Holding BV, o subsidiara 100% controlata de Enel SpA, mentionam ca aceasta operatiune a fost realizata ca urmare a deciziei companiei Enel de a eficientiza si imbunatati intreaga organizare a corporatiei din strainatate (in afara Italiei)", au declarat reprezentantii Enel Romania.

Potrivit acestora, transferul a fost efectuat in conformitate cu prevederile contractului de privatizare a Electrica Muntenia Sud si cu acordul actionarului Electrica SA.

"Astfel, acest transfer nu reduce si nu schimba in niciun mod drepturile si obligatiile prevazute in contractul de privatizare", mai spun reprezentantii Enel Romania.

Directorul general executiv al Grupului italian Enel, Fulvio Conti, a anuntat in iunie 2009, la Bucuresti, ca Enel intentioneaza sa pastreze un nivel de investitii de 150 milioane euro anual, pentru urmatorii cinci ani, in Romania.

Enel este cea mai mare companie energetica din Italia si cea de-a doua companie de utilitati din Europa, fiind listata din 1999 la bursa din Milano. Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice din Romania, dupa preluarea pachetului majoritar la cele trei companii de distributie si furnizare de energie din regiunile Banat, Dobrogea si Muntenia Sud.

In prezent, operatiunile Enel in Romania sunt dezvoltate prin Enel Energie Muntenia si Enel Energie - pentru furnizarea de electricitate, si Enel Distributie Muntenia, Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea care gestioneaza reteaua de energie pentru cele trei regiuni.

NewsIn