CSSPP a anuntat finalizarea fuziunii fondurilor OTP si Prima Pensie cu BCR de pe pilonul II

Data publicarii: 14-04-2010 | Finante-Banci

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a anuntat finalizarea operatiunilor de fuziune a fondurilor de pensii private obligatorii (pilon II) OTP si Prima Pensie cu BCR Fond de Pensii.

Arbitrul pensiilor private a retras autorizatia si a radiat din Registrul CSSPP fondurile de pensii administrat privat OTP si Prima Pensie, precum si  administratorii OTP Fond de Pensii si Prima Pensie Fond de Pensii. De asemenea, a retras autorizatiile prospectelor schemelor de pensii private ale fondurilor absorbite si a aprobat rapoartele privind modul de desfasurare a operatiunilor de fuziune si a rezultatelor acestora.

CSSPP a mai decis si autorizarea definitiva a fuziunii fondului de pensii KD cu fondul de pensii administrat privat Eureko.

Procesul de autorizare a fuziunii in sistemul de pensii private obligatorii cuprinde doua etape, prealabila si definitiva, autorizarea definitiva putand fi decisa numai dupa consultarea participantilor.

"Aceste operatiuni de fuziune se incadreaza intr-un proces natural de consolidare a pietei fondurilor de pensii administrate privat, in conditiile in care legea prevede un plafon minim de 50.000 de participanti care trebuie atins in perioada primilor 3 ani de la data constituirii fondului de pensii, in vederea asigurarii functionarii eficiente si in conditii de siguranta pentru participanti", se arata in comunicatul CSSPP.

In prezent, pe piata pensiilor administrate privat sunt autorizate 10 fonduri de pensii si 10 administratori supravegheati si controlati de CSSPP.

Potrivit ultimelor date disponibile, la finalul lunii martie 2010, in pilonul II erau inscrisi peste 5 milioane de participanti, iar activele nete acumulate insumau 2,97 miliarde lei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: