Intercapital Invest va intermedia listarea BVB pe propria piata

Data publicarii: 14-04-2010 | Bursa

Consiliul bursei a decis ca Intercapital Invest sa intermedieze listarea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pe propria piata, a declarat presedintele BVB, Stere Farmache.

Directorul general al BVB, Anca Dumitru, declara pe 8 aprilie ca 12 intermediari si-au exprimat intentia de a participa la listarea operatorului de piata, care ar putea avea loc in circa 2 luni.

Vineri a fost ultima zi in care brokerii au mai putut depune oferta tehnica si pe cea financiara in vederea intermedierii listarii, criteriul folosit pentru atribuirea contractului fiind "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic".

Criteriile propuse de Consiliul Bursei la inceputul acestui an pentru selectarea brokerului care va intermedia listarea BVB prevedeau ca acea firma de brokeraj sa presteze toate categoriile de servicii de investitii financiare si sa fie inscrisa in registrul CNVM, sa fie participant activ la sistemul de tranzactionare al BVB in ultimii 3 ani, sa beneficieze de un nivel ridicat de notoritate, sa nu aiba reprezentanti in consiliile de administratie ale unui alt operator de piata si sa nu fi fost sanctionata de CNVM, BNR sau alte autoritati competente din statele membre in ultimii 2 ani.

Farmache: Listarea Bursei pe propria piata va avea loc in iunie, potrivit criteriilor de selectie
 
Listarea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pe propria piata va avea loc in iunie, in conditiile in care intermediarul desemnat sa se ocupe de operatiunea de listare, Intercapital Invest, are ca termen dupa semnarea contractului 45 de zile, a spus Stere Farmache.

"Executivul a facut o analiza dupa ce a primit ofertele. Astfel, in conditiile in care erau aprobate unele criterii si un punctaj s-a facut o analiza pe baza acestui punctaj si a rezultat ca Intercapital a obtinut cel mai mare scor", a spus Farmache.

"Termenul prevazut in caietul de sarcini este 45 de zile de la semnarea contractului, iar dupa estimarile noastre listarea va avea loc in luna iunie", a adaugat seful Bursei.
 
"Deocamdata nu stim cand vom semna contractul. Acum a fost anuntata doar oferta castigatoare, iar aspectele tehnice vor fi clarificate ulterior. Oricum, operatiunea se va incheia fara probleme pana la jumatatea anului", a declarat presedintele Intercapital Invest, Razvan Pasol.

Potrivit anuntului facut de BVB, alaturi de Intercapital Invest alte sapte SSIF-uri sau banci au depus oferte in vederea listarii Bursei.

In urma cu o saptamana, directorul general al BVB, Anca Dumitru, spunea ca listarea va fi realizata in termen de doua luni, anuntand totodata ca 12 brokeri au cumparat caietul de sarcini in vederea intermedierii acestei operatiuni.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: