Consiliul Concurentei a sanctionat SC Antrepriza de Lucrari Drumuri si Poduri Iasi SA

Data publicarii: Astazi, 28-08-2006
Consiliul Concurentei a sanctionat SC Antrepriza de Lucrari Drumuri si Poduri Iasi SA cu amenda in valoare de 32.489,922 RON, pentru depasirea termenului legal de notificare a concentrarii economice realizate prin dobandirea controlului unic asupra SC Constructii Feroviare Moldova SA Iasi de la AVAS, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. SC Antrepriza de Lucrari Drumuri si Poduri Iasi SA avea obligatia, conform legislatiei in vigoare, de a notifica aceasta operatiune in termen de 30 de zile de la data semnarii actului juridic in baza caruia s-a realizat dobandirea controlului (februarie 2006).

Analizand propunerea de concentrare, Consiliul Concurentei a decis ca tranzactia, desi cade sub incidenta legii Concurentei, nu va avea ca efect restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei. Ca urmare, autoritatea de concurenta a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin preluarea controlului de catre SC Antrepriza de Lucrari Drumuri si Poduri Iasi SA asupra Constructii Feroviare Moldova SA Iasi.
 
Operatiunea de concentrare economica a fost realizata prin cumpararea de catre SC Antrepriza de Lucrari Drumuri si Poduri Iasi SA a pachetului majoritar de actiuni al SC Constructii Feroviare Moldova SA Iasi de la AVAS.
 
Potrivit dispozitiilor Legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si nu exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro. Potrivit Legii concurentei, omisiunea notificarii unei concentrari economice in termenul legal constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de pana la 1% din cifra de afaceri totala din anul financiar anterior sanctionarii.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: