Toyota a suspendat la nivel mondial vanzarile Lexus GX 460, pentru o serie de teste de siguranta

Data publicarii: 15-04-2010 | Auto

Constructorul auto Toyota a anuntat joi ca a suspendat la nivel mondial vanzarile noului model Lexus GX 460, pentru a efectua o serie de teste de siguranta, dupa ce revista Consumer Reports a emis un rating "don't buy", relateaza Boursorama.

"Compania a decis sa suspende vanzarea acestor autoturisme 4x4 in intreaga lume, adica si in Rusia si Orientul Mijlociu, dupa America de Nord", a declarat Mieko Iwasaki, purtator de cuvant al grupului japonez.

Modelul GX 460, fabricat in Japonia, a fost vandut pana in prezent in 6.000 de exemplare in diverse piete, insa nu a fost comercializat in Japonia.

"Compania va analiza eventualele probleme ale modelului si va decide ce masuri vor trebui luate", a explicat purtatorul de cuvant.

Iwasaki a mai spus ca Toyota "va testa toate celelalte modele 4x4: Land Cruiser, Prado si Rav4", pentru a stabili daca prezinta riscuri la virajele efectuate la viteze mari. Vanzarea acestor modele va continua, a precizat purtatorul de cuvant.

Toyota a recomandat de marti dealerilor din Statele Unite si Canada sa suspende temporar vanzarea noului model Lexus GX 460, dupa ce Consumer Reports a emis un rating "don't buy" din motive de siguranta.

Revista le-a recomandat cititorilor sa nu cumpere noul model Lexus, din cauza gradului mare de risc. Avertizarea este foarte rara si a fost emisa in urma unor teste.

Potrivit Consumer Reports, modelul Lexus este dificil de controlat la viteze mari si prezinta riscul de a se rasturna la viraje bruste, putand provoca ranirea grava a pasagerilor.

Reactia Toyota a venit la numai cateva ore dupa aparitia articolului, ceea ce arata o mai mare implicare a grupului in rezolvarea problemelor tehnice, pe fondul gravei crize de imagine cu care se confrunta.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: