525 milioane RON, valoarea primei emisiuni supranationale pe piata de capital romaneasca

Data publicarii: 28-08-2006
Banca Internationala de Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), cunoscuta si sub numele de Banca Mondiala, lanseaza o emisiune de obligatiuni denominate in RON, emisiune adresata pietei de capital romanesti, in valoare de 525 milioane RON. Aceasta va fi prima emisiune supranationala a unui emitent cu rating maxim triplu-A, emisiune realizata in conformitate cu legislatia si sistemele de decontare locale. Suma obtinuta din vanzarea obligatiunilor va fi folosita de catre BIRD pentru finantarea operatiunilor generale.

Doris Herrera-Pol, Banca Mondiala: “Speram ca obligatiunile BIRD vor contribui la maturizarea pietei de capital din Romania”

“Suntem foarte incantati sa oferim pentru prima oara obligatiunile BIRD denominate in RON investitorilor. Speram ca obligatiunile BIRD vor contribui la maturizarea pietei de capital din Romania si vor deveni un benchmark pe aceasta piata. Sprijinirea modernizarii pietelor de capital din statele membre reprezinta atat parte integranta a mandatului pe care institutia noastra il exercita, cat si strategie de finantare”, a declarat Doris Herrera-Pol, Director Piete de Capital in cadrul Bancii Mondiale.

Martin Bakelaar, ABN-AMRO: “Emisiunea va contribui la extinderea pietei obligatare romanesti”

“Suntem incantati sa realizam aceasta tranzactie strategica impreuna cu Intercapital Invest si este o onoare pentru noi sa continuam colaborarea noastra, ca grup, cu Banca Mondiala, dupa ce am intermediat emisiunile efectuate de catre aceasta in Columbia si Malaezia. Emisiunea de obligatiuni a Bancii Mondiale va contribui la extinderea pietei obligatare romanesti prin cresterea diversificarii instrumentelor de credit tranzactionate”, a declarat Martin Bakelaar, Director Piete Financiare in cadrul ABN-AMRO Bank Romania.

Razvan Pasol, Intercapital Invest: “Emisiunea reflecta increderea care se acorda pietei de capital romanesti”

“Este o onoare pentru Intercapital Invest sa participe la aceasta emisiune de obligatiuni ale Bancii Mondiale impreuna cu ABN-AMRO. Aceasta emisiune reflecta increderea care se acorda pietei de capital romanesti”, a declarat Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest.


De la stanga la dreapta: Clinton Orr (ABN-AMRO), Martin Bakelaar (ABN-AMRO), Peter Weiss (presedinte ABN-AMRO), Doris Herrera Pol (Banca Mondiala), Razvan Pasol (Intercapital Invest)

Principalele caracteristici ale emisiunii sunt urmatoarele:

- valoarea totala emisa: 525.000.000,00 RON
- valoarea nominala: 1.000,00 RON/obligatiune
- perioada de subscriere: 30 august – 12 septembrie
- comision de subscriere: 0,3% platit de catre investitori
- durata emisiunii: 3 ani
- rata cupon: fixa, 6,50% (platita semestrial)
- rambursare principal: 18 septembrie 2009
- alocarea obligatiunilor in caz de suprasubscriere: conform principiului “ Pro Rata”
- admiterea la tranzactionare: emisiunea a fost facuta cu scopul listarii la BVB
- intermediar: SSIF Intercapital Invest S.A.
- consilier financiar, grup de distributie si agent de plata: ABN-AMRO Bank (Romania)

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: