Tarife reduse la 50% in 15 hoteluri pentru cei ale caror zboruri sunt afectate de norul de cenusa

Data publicarii: 19-04-2010 | Turism

Persoanele care nu au putut parasi Romania din cauza norului de cenusa beneficiaza de tarife de cazare reduse la 50%, pentru 24 de ore, in 15 hoteluri din Bucuresti si din alte orase unde exista aeroporturi internationale, a anuntat luni ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea.

"Cei care doresc sa se cazeze, nu gasesc o posibilitate de a pleca din Romania fara avion, foarte rapid, se pot caza pentru 24 de ore in 15 hoteluri din Bucuresti si din orasele unde exista aeroporturi internationale, la 50% din tariful de cazare. Deci 15 hoteluri de cinci, patru, trei stele, au venit in acest parteneriat (cu Ministerul Dezvoltarii Si Turismului n.r.) si au oferit preturi de cazare reduse cu 50%", a declarat Udrea la finalul Comitetului pentru Situatii de Urgenta convocat luni la Guvern.

Ministrul a explicat ca, in urma instituirii Comitetului de Urgenta in turism cu o zi in urma, s-a pus in functiune o linie telefonica tip "telverde" pentru turistii care au avut probleme cu anularea zborurilor.

Potrivit ministrului, marii transportatori rutieri Si reprezentantii CFR sunt in legatura permanenta cu operatorii liniei telefonice "telverde", furnizeaza informatii despre rutele alternative, Si pun la dispozitie autocare si microbuze. "In total, de ieri pana astazi, la acest telverde au sunat 75 de persoane care au avut intrebari in primul rand despre zborurile anulate, despre rutele alternative de transport terestru si, foarte mare parte dintre acestia, s-au cazat in hotelurile care ofera jumatate de pret", a declarat Udrea.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: