Raiffeisen Asset Management va lansa al doilea fond de investitii cu capital protejat

Data publicarii: 20-04-2010 | Finante-Banci

Raiffeisen Asset Management va lansa al doilea fond cu capital protejat, denumit Raiffeisen Confort Seria 2, dupa ce primul fond de acest fel a atras interesul a circa 1.000 de investitori, care au plasat peste 27 milioane lei, potrivit unui comunicat al administratorului de fonduri.

Raiffeisen AM lanseaza acest al doilea fond cu capital protejat la aproximativ sase luni de la startul unei noi perioade investitionale a primului produs de acest fel, Raffeisen Confort.

"Initiativa lansarii unui nou fond se bazeaza pe succesul obtinut de produsul existent, care in actuala perioada investitionala inceputa la sfarsitul lunii septembrie 2009 a atras aproximativ 1.000 de investitori si a atins un nivel al activelor de peste 27 milioane lei", se arata in comunicatul administratorului.

Raiffeisen Confort Seria 2 va fi lansat in 21 aprilie 2010, iar in primele 4 saptamani vom orienta investitiile exclusiv catre instrumente cu risc redus, pentru ca un numar cat mai mare de clienti sa poata subscrie la o valoare cat mai apropiata de cea initiala, care va fi protejata la finalul perioadei investitionale de doi ani.

"Raiffeisen Confort Seria 2 isi propune capitalizarea unei parti a castigurilor atunci cand piata de actiuni creste, dar si evitarea pierderilor in cazul unei scaderi a acesteia. Astfel, in conditiile unei evolutii nefavorabile a cotatiilor actiunilor, obiectivul fondului este reprezentat de limitarea scaderii valorii unitatii de fond sub valoarea initiala dupa doi ani de la data lansarii Fondului", potrivit comunicatului.
 
"In contextul scaderii dobanzilor bonificate pentru moneda nationala, noul fond se adreseaza investitorilor care isi propun obtinerea unor castiguri mai mari si sunt atrasi de randamentele pietei de actiuni, insa in acelasi timp nu doresc sa isi asume pierderile care pot sa apara in conditiile unei evolutii adverse a cotatiilor actiunilor", a declarat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

El a explicat ca Raiffeisen Confort Seria 2 ofera astfel avantajele lichiditatii, deoarece permite rascumpararea in orice moment a unitatilor de fond, indiferent de suma plasata, si in acelasi timp ofera protectia capitalului prin intermediul instrumentelor financiare derivate.

De asemenea, strategia investitionala a fondului este flexibila.

"De exemplu, pe parcursul perioadei investitionale se poate opta pentru plasamente pe piata locala, dar daca asteptarile privind evolutia altor piete sunt mai bune, atunci expunerea pe actiuni poate lua in considerare integral sau partial aceste piete considerate mai atractive", a mai spus presedintele Raiffeisen AM.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: