Coca-Colla a fost lansata in Bolivia. Bautura este facuta din frunze de coca

Data publicarii: 20-04-2010 | Diverse

Bolivienii au lansat Coca-Colla, o bautura gazoasa obsinuta din prelucrarea frunzelor de coca, cu care spera sa intre pe piete "mai respectabile". Evident, producatorii bolivieni ai Coca-Colla spera sa concureze cu gigantul american cu nume similar.

Potrivit lui presedintelui bolivian Evo Morales, care sustine produsul, acesta este doar inceputul. Pe acelasi model, el vrea sa produca in viitor prajituri, bomboane, lichior, ceai si siropuri bazate pe extract de coca, conform publicatiei britanice Telegraph.

Presedintele Boliviei, fost lider sindical al cultivatorilor de coca, spera ca in acest mod sa puna capat traficului de stupefiante. Totusi, metoda irita Statele Unite ale Americii. Primul concurent "latino" al produsului american a fost realizat in 2005, in Columbia. Se numea Coca Sek, era compus tot din extract de coca si a fost interzis la un an dupa ce a fost lansat.

In urma cu un an, Organizatia Natiunilor Unite a lansat o serie de discutii care au avut ca scop legalizarea consumului de cocaina, la cererea directa a Boliviei. Intr-un mesaj adresat Consiliului economic si social al ONU (ECOSOC), presedintele Evo Morales a subliniat ca producerea si consumul de coca reprezinta "o practica socio-culturala, rituala si milenara a populatiilor indigene".

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: