Patru din zece romani folosesc butelia ca sursa de gaze, potrivit unui studiu al GfK

Data publicarii: 20-04-2010 | Economie

Aproximativ 40% dintre romani folosesc butelia ca sursa de gaze, in timp ce 6% nu folosesc deloc gaze naturale, arata un studiu realizat de GfK Romania in martie si publicat marti.

Astfel, studiul a relevat ca aproximativ 6 din 10 romani sunt multumiti de serviciile furnizorului de gaze naturale, iar 11% din populatie se declara nemultumita in principal din cauza preturilor mari, dar si din cauza presiunii scazute, a procesului de facturare perceput ca neclar si a existentei aerului pe conducta de gaze, potrivit studiului.

In privinta furnizorului de curent electric, mai mult de jumatate dintre romani spun ca sunt satisfacuti. In schimb, 13% nu se declara multumiti, motivele fiind in special preturile ridicate si desele intreruperi sau defectiunile retelei, precum si lipsa de claritate si transparenta la facturare sau fluctuatiile de tensiune ale curentului electric, mai arata studiul.

In 6% din cazuri, fluctuatiile de tensiune si intreruperile de curent au cauzat defectiuni ale aparatelor electronice sau electrocasnice.

Curentul electric in gospodarie a fost intrerupt in medie de patru ori in ultimul an, din cauza furnizorului, in timp ce intreruperea gazelor naturale a survenit in medie de doua ori in ultimul an.

Studiul Omnibus a fost realizat de GfK Romania in martie 2010 pe un esantion de 1.000 de persoane pentru a analiza gradul de satisfactie a romanilor in legatura cu serviciile de electricitate si gaze naturale.

GfK Romania, fondata in 1992, este parte integranta a grupului GfK. Activitatile sale sunt structurate pe patru segmente: Custom Research - cercetare Ad Hoc, Consumer Panel - cercetare continua pentru bunuri de larg consum, Retail and Technology - cercetare continua pentru bunuri electronice si electrocasnice si Media - cercetare calitativa si cantitativa pe consumul de produse media.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: