Mai multi actionari minoritari ai Unicredit Tiriac Bank cer sa le fie rascumparate titlurile

Data publicarii: 20-04-2010 | Finante-Banci

Mai multi actionari minoritari ai Unicredit Tiriac Bank au organizat un protest in fata unei sucursale a bancii, solicitand ca actionarul majoritar sa le rascumpere actiunile, pretul vehiculat fiind de 200 de euro pe titlu, potrivit The Money Channel.

Cei circa 500 de actionari reclama faptul ca actionarul majoritar, UniCredit Bank Austria, companie controlata de grupul italian Unicredit, nu a mai acordat dividende de ani buni, iar conducerea bancii refuza sa discute cu ei pentru a stabili un pret pe care sa il plateasca pentru iesirea din actionariat.

Grupul de actionari detine putin peste 4% din capitalul bancii.

Unicredit Tiriac Bank a raportat anul trecut un profit net de 329 milioane lei (78 milioane euro), in standardele internationale de contabilitate (IFRS), in scadere cu 8% fata de rezultatul din 2008, in contextul in care provizioanele nete au sporit cu 84%.

Activele totale ale bancii au ajuns la sfarsitul lui 2009 la 20,4 miliarde lei (4,8 miliarde euro), in crestere cu 17% fata de anul precedent.

Portofoliul de credite a atins 12,1 miliarde lei, in scadere cu 2% fata de sfarsitul lui 2008, ca urmare a cererii mai scazute. Depozitele clientilor au urcat cu 23%, pana la 10,7 miliarde lei.

Actionarul majoritar al Unicredit Tiriac Bank este UniCredit Bank Austria, care detine 50,55% din capital. Alti actionari importanti ai bancii sunt Redrum International Investments B.V., fond care controleaza 24,83% din actiuni, iar Vesanio Trading Limited are o participatie de 20,23%.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: