Cosmote Romania a lansat miercuri servicii 3G, prin care ofera clientilor acces la internet mobil

Data publicarii: 21-04-2010 | IT&C

Operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania a lansat miercuri servicii 3G, prin care ofera clientilor acces la internet mobil si acoperire nationala in banda larga (broadband), a declarat directorul executiv al Cosmote Romania, Stefanos Theocharopoulos.

Potrivit Cosmote, serviciile 3G se adreseaza atat abonatilor companiei, cat si clientilor care utilizeaza cartele preplatite.

In prezent, serviciile 3G sunt disponibile in 11 orase din tara  - Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta, Galati, Craiova, Brasov, Moinesti, Oltenita si Orastie - si in alte aproximativ 300 de localitati.

"Vrem sa ne extindem in ceea ce priveste serviciile 3G si o vom mai face pana la sfarsitul anului. Nu am stabilit inca in cate orase o vom face, dar va fi oricum o extindere rapida", a spus Theocharopoulos.

Potrivit datelor companiei, serviciile 3G de internet mobil in banda larga sunt disponibile prin intermediul solutiilor Connect 3G pentru internetul mobil si conexiune la internet pentru laptop, care permite transfer de date cu viteze de pana la 21,6 Mbps.

De asemenea, complementar cu lansarea serviciilor 3G, in magazinele companiei este disponibila o noua solutie de conexiune la internet pentru laptop prin intermediul Connect EVDO, care permite cea mai larga acoperire pentru internetul de mare viteza, cu viteze de pana la 3,1 Mbps.

Reprezentantii companiei au adaugat ca reteaua 3G ofera in prezent acoperire pentru aproape 58% din populatie pentru internetul mobil de mare viteza, de pana la 21,6 Mbps.

In plus, Cosmote pune la dispozitie in magazinele proprii servicii de internet prin intermediul retelei broadband CDMA cu viteze de pana la 3,1 Mbps.

Veniturile Cosmote Romania au crescut anul trecut cu 36,1%, de la 311 milioane euro in 2008 la 423,2 milioane euro, iar profitul operational inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) s-a majorat cu 193,3%, de la 22,5 milioane euro, la 66 milioane euro, potrivit raportului OTE.

Operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania face parte din grupul elen de telecom OTE si activeaza pe piata din Romania din anul 2005. Din grupul OTE fac parte, alaturi de Cosmote, operatorul de telefonie fixa, internet si televiziune digitala Romtelecom, precum si reteaua de magazine Germanos.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: