Fiat a inregistrat o pierdere neasteptata in primul trimestru, de 25 milioane euro

Data publicarii: 22-04-2010 | Auto

Fiat, cel mai mare constructor auto din Italia, care a preluat anul trecut o participatie de 20% in cadrul Chrysler, a afisat o pierdere neasteptata pentru primul trimestru si a anuntat ca afacerile din divizia auto nu se vor imbunatati in acest an, relateaza Bloomberg.

Pierderea neta s-a redus la 25 milioane euro, de la 410 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat grupul. Analistii prevedeau un  profit net de 51,6 milioane euro.

Fiat a inregistrat, in schimb, castiguri inainte de taxe, impozite si elemente exceptionale, care au atins 352 milioane euro, usor peste estimarile analistilor. Vanzarile au avansat cu 15%, la 12,9 miliarde euro.

Directorul executiv, Sergio Marchionne, urmeaza sa anunte strategia grupului pentru urmatorii cinci ani, in cadrul unei prezentari la Torino. Fiat, care fabrica si camioane si echipamente agricole, si.a reluat planurile de desprindere a diviziei auto, potrivit unor surse apropiate companiei.

"Toata lumea asteapta vesti legate de o posibila desprindere, rezultatele de astazi nu sunt foarte importante", a apreciat Alessandro Frigerio, din cadrul RMJ Sgr.

Desprinderea diviziei de autoturisme, care a generat 56% din profitul de anul trecut, ar oferi directorului executiv Sergio Marchionne o entitate care sa faciliteze viitoarele aliante.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: