Boc a spus la Uzinele Dacia ca nu-si permite Duster pentru ca are rate la o alta masina

Data publicarii: 25-04-2010 | Diverse

Premierul Emil Boc a avut, vineri, ocazia sa se plimbe cu noul Duster pe aleile din incinta Uzinei Dacia, in cadrul unei vizite la Mioveni, Si a recomandat tuturor romanilor o astfel de maSina, el afirmand ca nu-si permite una pentru ca are rate la o alta masina.

Emil Boc a fost  primit la Dacia de directorul general, Jerome Olive, Constantin Stroe, vicepresedintele Consiliului de administratie de la Dacia si alti oficiali de la uzina. Primul ministru si-a demonstrat si calitatile de vorbitor de limba franceza si i-a urat directorului noroc, informeaza corespondentul NewsIn.

Premierul  a mers sa viziteze initial sectia de cutii viteza la volanul unui Duster pe benzina, de culoare neagra. In dreapta lui a stat Jerome Olive, iar pe bancheta din spate Constantin Stroe. Pentru a doua vizita, la sectia de montaj general, lui Emil Boc i s-a pus la dispozitie un Duster pe motorina, de culoare maro.

La finalul vizitei, premierul a spus ca Duster este o masina ideala de familie si deocamdata nu poate sa-si achizitioneze noul model care iese pe poarta fabricii de la Mioveni pentru ca nu are banii necesari, intrucat achita rate la masina pe care o detine in prezent. "Pot sa spun ca este o masina confortabila, silentioasa. Cred ca este o masina de familie, ideala si cred ca ar putea fi o solutie pentru  fiecare roman. Cand voi fi in situatia sa-mi cumpar o masina va asigur ca prima mea optine va fi Duster.  Deocamdata am o masina la care trebuie sa platesc ratele. Sper sa o conving si pe sotie sa aiba aceeai optiune ca si mine. Eu spun ca nu are probleme cu motorul, indiferent ce cenusa vulcanica ar fi", a spus admirativ Emil Boc.

Intrebat de jurnalisti daca se are in vedere reabilitarea DN73, Pitesti-Campulung, primul ministru a spus ca se incearca gasirea finantarii. "Va fi reabilitat, este doar o chestiune de a gasi solutii financiare in momentul de fata si lucram pentru a gasi finantarea obiectivului, pe care deja l-am aprobat", a precizat premierul.

Boc  a mai spus ca impreuna cu oficialii Dacia a discutat si de programul Rabla, in baza caruia mai mult de jumatate din masinile cumparate de romani au fost de la Dacia Renault. "Am discutat si de programul Rabla. Eu sunt foarte bucuros sa vad faptul ca mai mult de jumatate din masinile noi care s-au cumparat in baza programului Rabla sunt masini de la Dacia Renault. Asta inseamna ca atingem si un scop pe care l-am avut in vedere, acela de a incuraja industria autohtona", a spus Emil Boc.

Emil Boc a vizitat sectia de cutii viteza si cea de montaj general, a ascultat explicatiile specialistilor si a dat mana cu mai multi muncitori.

Premierul Emil Boc detine, conform declaratiei de avere publicate pe site-ul Guvernului, un autoturism Peugeot, fabricat in 2007, achizitionat in leasing.

In urma cu doua saptamani, la 8 aprilie, presedintele Traian Basescu a fost la Uzinele Dacia de unde si-a ridicat automobilul Dacia Duster, de culoare rosu inchis, pe care l-a achizitionat din bani proprii, el spunand de la volanul acestuia ca este o "masina care trebuie cumparata". Presedintele i-a indemnat pe romani, dar si pe cele doua fiice ale sale, sa-si cumpere acest model, despre care a apreciat ca "varf" al tehnologiei Dacia Renault.

"Incurajez si fetele, incurajez pe toti romanii sa cumpere Duster. Va sigur ca atunci cand se va face reinnoirea grupului de masini din coloana oficiala o sa cer specialistilor sa faca analiza daca masinile de teren pe care le avem acum pot fi inlocuite cu Duster", a mai precizat presedintele.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: