Casele rau-platnicilor vandute de banci, in curand cu 50% mai ieftine

Data publicarii: 26-04-2010 | Finante-Banci

Pentru ca sub 10% dintre anunturi atrag clienti, bancherii spun ca nu au de ales si vor trece la scaderi sensibile de pret, pentru a nu sta luni de zile cu banii blocati in apartamente sau vile nevandute.

In ciuda miilor de anunturi de licitatii de terenuri sau de locuinte afisate pe siturile bancilor, foarte putine persoane cumpara de la bancheri bunurile scoase la vanzare in urma procesului de executare silita a rau-platnicilor. Fie ca este vorba despre vile in cartierul Dorobanti din Bucuresti, evaluate la aproape un milion de euro sau de terenuri bune pentru uscatul fanului, evaluate la cativa euro metrul patrat, ofertele bancilor nu au succes la clienti.

Oficialii bancari sunt primii care recunosc acest lucru si spun ca solutia este una foarte simpla si ar putea fi pusa in practica pana la finele acestui an: preturile cerute, fie ca e vorba de apartamente sau masini, trebuie sa scada consistent.

"In momentul de fata nu e un proces eficient. Mai putin de 10% dintre bunurile executate silit sunt cumparate de cineva la licitatii. Preturile sunt inca mari iar puterea de cumparare e asa cum e. In cateva luni am putea ajunge sa scadem preturile poate pana la jumatate, pentru ca altfel nu vom vinde nimic", au declarat pentru Gandulsurse bancare.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: