Isarescu: Trebuie sa economisim, iar cheltuielile pe care le facem sa fie pentru locuri de munca

Data publicarii: 29-04-2010 | Finante-Banci

Nu trebuie sa majoram taxele, dar e nevoie sa economisim, sa limitam cheltuielile curente ale statului si cheltuielile sociale si sa alocam cheltuieli pentru capital si crearea de locuri de munca, a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu.

"Cred ca trebuie sa fim atenti, echilibrati in aceasta perioada. Inca nu putem sa spunem cu exactitate care este situatia fiscala, trebuie sa asteptam evaluarile. Este evident ca nu este una simpla pentru ca pe partea de cheltuieli acestea se reduc foarte greu", a precizat Isarescu.

El a adaugat ca iesirea Romaniei din tintele convenite cu Fondul Monetar international (FMI) "nu este o chestiune pe care sa o aplaudam, dar nici una pe care sa o dramatizam".

In plus, guvernatorul BNR a precizat ca nu sustine masuri de majorare a taxelor in actuala perioada.

"Nici eu, nici Banca Nationala nu suntem partizanii unei asemenea eventualitati. Dimpotriva, consideram ca intr-o perioada cu activitate economica slaba, inca de recesiune, o asemenea decizie nu este binevenita. Nici sa spun ca putem ramane asa cu presiuni sociele si politice de cheltuieli bugetare mari, care tind spre 40%, uneori chiar mai mult, si cu venituri bugetare care nu pot fi mai mult de 30-31% din PIB. Uitati ce se intimpla in jurul nostru, trebuie sa luam o decizie", a concluzionat Isarescu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: