Record mondial pentru un tablou de Picasso: 106,4 milioane de dolari

Data publicarii: 05-05-2010 | Diverse

Un tablou de Pablo Picasso, "Nud pe masa de sculptor" (1932), a stabilit marti un nou record mondial, pentru cel mai scump tablou vandut vreodata, fiind adjudecat pentru 106,4 milioane de dolari in urma unei licitatii organizate la Christie's, transmite AFP.

Este vorba,de asemenea, si de cel mai mare pret platit vreodata pentru o opera a maestrului spaniol, precedentul record fiind atins in 2004, cand tabloul "Baiat cu pipa" (1905), a fost vandut pentru 104,1 milioane de dolari.

Pana la licitatia marti seara, cea mai scumpa opera de arta era sculptura "Barbat in miscare 1", de Alberto Giacometti, vanduta la inceputul anului, la Londra, pentru 104,3 milioane de dolari.

Insa, potrivit expertilor, aceste recorduri sunt depasite in cadrul vanzarilor private, preturile ajungand chiar si la 140 de milioane de dolari pentru o opera a lui Jackson Pollock din 1948 si vanduta in 2006.

Tabloul de Pablo Picasso cumparat marti seara, de un cumparator neidentificat, facea parte dintr-o colectie alcatuita de Frances Lasker Brody, iar inaintea licitatiei pretul tabloului era estimat undeva intre 70 si 90 milioane de dolari.

Recordul stabilit marti seara confirma revenirea increderii pe piata operelor de arata.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: