Fitch a confirmat ratingul Bank Leumi la A minus, cu perspectiva stabila

Data publicarii: 06-05-2010 | Finante-Banci

Fitch Ratings a confirmat miercuri ratingul acordat pentru datoriile pe termen lung in valuta al bancilor israeliene Bank Hapoalim (Hapoalim) si Bank Leumi (Leumi) la 'A minus', cu perspectiva stabila, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Fitch confirmat ratingul individual al celor doua banci la 'C', calificativul pe termen scurt in valuta la 'F2' si ratingul de suport la '1'.

Confirmarea ratingurilor celor doua banci reflecta opinia agentiei privind sprijinul pe care cele doua institutii l-ar primi, in caz de nevoie, de la autoritatile israeliene. Capitalizarea Bank Hapoalim si Bank Leumi este adecvata, ele indeplinesc cerintele autoritatilor de reglementare in privinta Indicele de adecvare a capitalului de rang I , apreciaza Fitch.

Bank Leumi Romania a inregistrat un profit net de 12,7 milioane lei, in 2009, fata de 7,5 milioane lei, in 2008.

Bank Leumi Romania administra active in valoare de 1,295 miliarde lei, la 31 decembrie 2009, fata de 1,344 miliarde lei, la 31 decembrie 2008.

Capitalul social al bancii la 31 decembrie 2009 era de 248 milioane lei, detinut in proportie de 99,9 la suta de catre Bank Leumi - Israel.

Indicatorul de solvabilitate la 31 decembrie 2009, conform reglementarilor Basel II, era de 26,5 la suta, fiind semnificativ peste limita ceruta de reglementarile legale de 8 la suta si peste media din sistemul bancar, de 14,03 la suta.

Bank Leumi Romania este singura banca cu capital israelian din Romania, care furnizeaza o gama variata de servicii bancare pentru persoane fizice si companii, prin intermediul diviziilor special structurate.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: