Pretul caselor in constructie, la fel ca al celor finalizate

Data publicarii: 07-05-2010 | Imobiliare

Costurile de constructie sunt mai mici, dar preturile nu darama ofertele actuale; deja finalizate - locuintele care se dezvolta in aceasta perioada au preturi in jurul a 900 de euro/mp.

Casele noi, nefinalizate inca, revin la vanzare pe piata imobiliara - o noua generatie de apartamente construite pe timp de criza va debuta la targul imobiliar care se deschide astazi la Palatul Copiilor.

In noua viziune, locuintele de doua camere se situeaza in jurul sumei de 60.000 de euro, garantati prin programul"Prima casa" si pot fi, in unele cazuri, achizitionate in diferite stadii de finalizare. Cei interesati pot studia primele mostre ale actualelor strategii in cadrul Project Expo.

Locuinte la periferie

Noile locuinte sunt amplasate la periferia Capitalei si au preturi de circa 900 de euro/mp. Unul dintre complexuri este Metropolitan Residence, situat in Popesti Leordeni, chiar la granita cu sectorul 4.

"Sunt patru blocuri, cu 96 de apartamente cu doua si trei camere. La targ vom avea o reducere de 5.000 de euro", spune Giulio Angheloiu, de la agentia Premier Service. Potrivit acestuia, clientii vor plati 65.000 de euro pentru doua camere si 75.000 de euro pentru trei camere, preturi ce includ si un loc de parcare. Imobilele vor fi gata in urmatoarele trei luni.

Un alt ansamblu de circa 500 de apartamente "creste" in Bragadiru, prin investitia unui fond finlandez. "Constructia va fi langa un alt proiect, Fortuna Residence, care s-a vandut. Fata de perioada in care a fost acela ridicat, acum preturile pe metru patrat sunt mult mai mici, cu pana la 30% - manopera, costul materialelor de constructie. In plus, si suprafetele sunt mai restranse", spune Nicu Stanga, de la agentia Premium Imobiliare.

Preturile pornesc de la 41.000 de euro pentru o garsoniera si ajung la 88.000 de euro pentru un apartament de trei camere. Primele doua blocuri vor fi gata la finele anului.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: