Omul de afaceri Mohamed Al Fayed a vandut Harrods familiei regale din Qatar

Data publicarii: 10-05-2010 | International

Omul de afaceri egiptean Mohamed Al Fayed a anuntat sambata ca a vandut faimosul magazin londonez Harrods familiei regale din Qatar, in schimbul sumei de 1,5 miliarde de lire sterline, relateaza Sky News.

El a declarat intr-un comunicat ca vrea sa se retraga dupa 25 de ani in care s-a ocupat de Harrods, dar va ramane presedinte de onoare al companiei.

Potrivit Sky News, familia regala qatariota a facut o oferta pentru magazin si in urma cu cateva saptamani, dar a fost respinsa. Ulterior, Al Fayed s-a razgandit.

"Dupa 25 de ani ca presedinte al Harrods, Mohamed Al Fayed a decs sa se retragra pentru a petrece mai mult timp cu copiii si nepotii sai", a afirmat directorul companiei care i-a oferit consultanta omului de afaceri egiptean pentru aceasta tranzactie.

"El a vrut sa se asigure ca mostenirea si traditiile acumulate la Harrods vor fi continuate si ca echipa care a fost formata va fi incurajata sa dezvolte bazele pe care le-a spus", a adaugat el.

Familia regala din Qatar, prin intermediul Qatar Holding, va deveni al cincilea proprietar al Harrods de la infiintarea magazinului, in 1840.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: