Romtelecom, amendata cu 5.000 de lei pentru politele Astra atasate facturii telefonice

Data publicarii: 10-05-2010 | Actualitate

Romtelecom a fost amendata cu 5.000 de lei de catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, pentru prelucrarea nelegala a datelor cu caracter personal ale abonatilor sai, ce urmau sa primeasca prin posta o asigurare gratuita pentru locuinta, valabila trei luni, de la Astra Asigurari.

In luna aprilie 2010, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a primit o serie de plangeri si sesizari referitoare la posibila prelucrare nelegala a datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice, abonati ai S.C. Romtelecom S.A., ce urmau sa primeasca prin posta o asigurare gratuita pentru locuinta, valabila 3 luni, de la o societate de asigurari cu care operatorul de telefonie a incheiat un contract in acest sens.

In acest context, in urma unei investigatii efectuate la data de 5 mai 2010, societatea Romtelecom a fost sanctionata cu amenda in cuantum de 3.000 lei pentru prelucrare nelegala a datelor, intrucat a utilizat datele fara consimtamantul expres si neechivoc al abonatilor, si cu 2.000 lei pentru prelucrare nelegala a datelor, deoarece a utilizat datele abonatilor in alt scop decat pentru furnizare de servicii telefonice.

Potrivit Romtelecom, persoanele care nu erau de acord cu incheierea asigurarii, trebuiau sa informeze societatea de acest lucru. Altfel, polita devenea valabila, iar odata cu aceasta, operatorul de telefonie urma sa transmita catre societatea de asigurare datele personale ale abonatilor, pentru a-i contacta la expirarea politei in vederea reinnoirii.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: