Angajatul ideal: absolvent de studii tehnice, vorbitor a doua limbi straine

Data publicarii: 11-05-2010 | HR/Cariere

Tinerii cu cele mai multe sanse de angajare sunt absolventii de studii tehnici, vorbitori a cel putin doua limbi straine, potrivit reprezentantilor firmelor de recrutare.

Absolvent de studii superioare cu profil tehnic, experienta in domeniu, cunoscator a cel putin doua limbi straine (una de circulatie internationala si o alta precum germana, rusa, suedeza sau potugheza) creativ si flexibil. Acestea sunt cateva dintre calitatile angajatului ideal in viziunea celor mai multi angajatori.

Inginerii, aproape indiferent de specializare, IT-istii si chiar specialistii in finante care vorbesc fluent mai multe limbi straine au fost si raman in atentia celor mai multi dintre angajatori, potrivit specialistilor in resurse umane.

Potrivit, Danielei Necefor, managing partner al firmei de recrutare si executive search Total Business Solution, in ciuda faptului ca majoritatea companiilor au intentii de angajare reduse, inginerii raman printre cei mai cautati.

Lavinia Protopopescu, recruitment consultant in cadrul companiei Oracle spune ca un candidat ideal ar trebui, in primul rand, sa fie inteligent, flexibil si sa se poata adapta rapid la lucurul in echipa.

"Avem in acest moment mai multe posturi disponibile in departamentele de suport tehnic, financiar si vanzari. Candidatul ideal pentru aceste posturi ar trebui sa cunoasca cel putin o limba straina pe langa abilitatile mentionate foarte bine", adauga Lavinia Protopopescu.

Pe piata locala, pozitiile de suport tehnic pentru care se cere cunoasterea unei alte limbi straine decat engleza aduc salarii mai mari cu pana la 40%, spun specialistii in recrutare.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: