Flanco International: Piata de electroretail va scadea in acest an cu 10%, la 1 miliard euro

Data publicarii: 11-05-2010 | Afaceri

Piata de electroretail va scadea in acest an cu 10%, la 1 miliard de euro, comparativ cu anul 2009 cand aceasta s-a micsorat cu 20%, o redresarea a acesteia fiind asteptata incepand cu 2011, a declarat CEO Flanco International, Adrian Olteanu.

"Piata din Romania a scazut in 2009 foarte mult comparativ cu alte piete europene - 45% in Romania fata de 8% in Cehia sau 12% in Polonia, declinul continuand si in 2010. Daca luam in calcul cheltuiala medie pe cap de locuitor de doar ~50 EUR/an (comparativ cu 2-300 EUR in Europa Centrala) si rata de inlocuire extrem de mare a produselor electronice, electrocasnice si IT, de 19.5 ani in Romania fata de 6 ani in alte tari, este evident ca nivelul actual este unul conjunctural si ca piata va cunoaste o crestere sustinuta pe termen mediu si lung, astfel incat sa revina la parametri normali de funcionare", a precizat Adrian Olteanu.

CEO Flanco International, Adrian Olteanu, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca retailerul este in prezent in discutii cu 5 investitori si estimeaza ca va iesi din insolventa in septembrie 2010, avand in vedere evolutia pozitiva a companei din ultimele luni.

"Flanco Computers si Flamingo International sunt in continuare in procedura de insolventa. Consideram ca sansele cele mai mari de redresare sunt pentru compania Flanco", a explicat Olteanu.

Acesta a precizat ca din T2 2010 pana in T4 2011 va fi o revitalizare deoarece este o companie noua, renascuta, un nou Flanco cu un nou management.

"Evolutia companiei a luat insa o intorsatura extrem de favorabila, Flanco recuperand in martie 2010 cota de piata pana la nivelul lui ianuarie 2009 si inregistrand cresteri semnificative ale vanzarilor, chiar pe fondul unei scaderi de 20% a pietei in T1 2010 versus T1 2009. (...) "Pentru perioada urmatoare compania isi propune continuarea procesului de optimizare a retelei de magazine, avand in plan deschiderea altor zece magazine in spatii cu chirii si trafic optim. De asemenea, pana in iunie 2010 compania isi propune ca peste 90% dintre magazine sa devina profitabile, cu o continuare a cresterii cifrei de afaceri de pana la 22%", potrivit reprezentantilor companiei.

Flanco International este unul dintre cei mai importanti retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Compania opera la inceputul lunii mai o retea de 70 de magazine in cele mai importante regiuni comerciale ale tarii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: