Grupul Generali si-a sporit profitul de cinci ori in primul trimestru, la 527 milioane euro

Data publicarii: 13-05-2010 | Afaceri

Grupul italian de asigurari Generali a anuntat ca a inregistrat un profit net de 527 milioane euro in trimestrul I, de cinci ori mai mare decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care volumul de prime brute subscrise a sporit cu 16,2%.

In primul trimestru al anului trecut, grupul Generali raportase un profit net de 104 milioane euro.

Generali a inregistrat in primul trimestru al acestui an prime brute subscrise de 20,9 miliarde euro, in crestere cu  16,2% fata de acelasi interval al anului trecut, avansul fiind sustinut de segmentul de asigurari de viata.

Pe segmentul de asigurari de viata, grupul a raportat o crestere a afacerilor de 25,7%, pana la 14,2 miliarde euro, iar pe partea de asigurari generale, afacerile au stagnat la 6,6 miliarde euro.

Cea mai mare crestere din activitatea de asigurari de viata a grupului a fost inregistrata in Italia, de 36,4% si Franta (27,8%).

Grupul italian este prezent in Romania prin subsidiara Generali Asigurari, ce desfasoara toate tipurile de asigurare, si prin FATA Asigurari, filiala locala a FATA Assicurazioni, membra a grupului. FATA este specializata in asigurari pe sectorul agricol. De asemenea, compania mixta Generali PPF Holding controleaza Ardaf, prin Iberian Structured Investments BV.

Generali are afaceri si pe piata romaneasca a pensiilor private facultative si obligatorii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: