Oferte pentru Grecia mai ieftine cu 50%

Data publicarii: 14-05-2010 | Turism

Cautati oferte in agentiile mai mici, care sunt mai flexibile si mai intelegatoare cu buzunarele clientilor. Anuntul operatorilor din turism privind ieftinirea vacantelor in Grecia nu putea decat sa ne umple de bucurie si, optimisti, am plecat intr-un periplu prin agentii pentru a descoperi cea mai tentanta oferta pentru o vacanta platita cu un salariu de criza. La inceput am fost mai ghinionisti si nu am gasit reduceri spectaculoase, dar am incercat si in agentiile mici, care au fost mai ofertante. Adancirea crizei si protestele din Grecia au facilitat agentiilor de turism romanesti renegocierea contractelor, si asta, dupa ce hotelierii eleni anuntasera majorari ale tarifelor cu 5-10% pentru a-si acoperi taxele catre stat.

Luna mai, plina de oportunitati

Am intrat in prima agentie care ne-a iesit in cale, pentru a incepe cautarea unui loc care sa corespunda asteptarilor noastre. Dupa ce se convinge ca vrem sa profitam de situatia din Grecia si nu dorim o alta destinatie, angajata agentiei Wintravel zice cinstit ca nu stie nimic despre renegocierea tarifelor si ca e multumita ca a reusit sa pastreze ofertele la nivelul celor de anul trecut. "Este doar o strategie de marketing pentru a indrepta atentia potentialilor clienti catre  aceasta destinatie, in speranta ca, din zece clienti intrati pe usa, agentul de turism ii va convinge pe sapte dintre ei sa cumpere un pachet de vacanta aici. Si, pentru multi dintre ei, chiar va parea ca au facut o afacere, mai ales daca acestia au fost mai mult prin Turcia, unde este mai scump.

Putem sa propunem si oferte speciale, de tip last minute (n.r. - ultimul minut), care, intr-adevar, pot fi foarte avantajoase, dar sunt pentru cei care pot pleca in mai", ne explica reprezentanta agentiei de turism. Cam acelasi lucru il constatam si la Eximtur. "Nu vad de ce ar ieftini hotelierii greci tarifele, daca au turisti?! Pana acum sunt doar cateva hoteluri, pe diverse destinatii din Grecia, cu care am putut conveni sa lansam oferte speciale pentru inceput de sezon, dar nu putem vorbi despre o ieftinire generala, ci mai curand de o tatonare a pietei de catre greci. Daca turistii vin, nu vor mai ieftini tarifele", ne-a spus angajatul Eximtur.

Economii la cazare

Nici la Paralela 45 nu am avut mai mult succes. Dupa ce ni s-a explicat ca nu s-a primit nici o indicatie de reducere a tarifelor pentru Grecia, in afara ofertelor speciale pe care le face orice agentie pe ultima suta de metri. Iar la agentia vecina, Omnia Turism, ni se explica si mai clar ca partenerii greci ar face reduceri cu maximum 15-20 de euro la cazare, dar ca o vacanta implica mai multe costuri, precum masa, transportul sau excursiile optionale, unde tarifele raman aceleasi (asta, dupa ce ni se sufla incet ca transportatorii sunt cei mai disperati, pentru ca pleaca cu autocarele goale).

Toate acestea nu inseamna insa ca trebuie sa renuntati. Ca peste tot, sunt agentii mai mici, mai flexibile, care se misca mai repede si sunt si mai intelegatoare cu limitarile pe care le sufera buzunarele noastre in aceste zile. Astfel, la Terrashop (magazinul-de-vacante.ro) oferta a suferit deja schimbari, iar pachetele turistice care se vindeau vara trecuta cu 190-220 de euro acum se dau cu 150-190 de euro, pentru destinatii precum Paralia Katerini, Halkidiki sau Insula Thassos.

S-au ieftinit excursiile cu autocarul

Mai mult, au aparut din nou, cel putin pentru plecarile din lunile mai si iunie, ofertele-soc de tip "plateste unul si merg doi". Este adevarat, acestea se aplica la excursiile cu autocarul, dar sunt in lista si hoteluri de patru stele, cum ar fi Hotel Amphiopolis din Limenas, capitala Insulei Thassos, unde doua persoane pot ajunge cu 199 de euro, in luna mai si pentru prima plecare din iunie, sau cu 239-269 euro pana la sfarsitul primei luni de vara (cazare, transport si mic-dejun).  Cei care prefera o vacanta chiar pe plaja pot opta pentru un hotel nou de trei stele din Gerakini, pe Bratul Sithonia, unde doua persoane vor plati intre 239 si 299 euro pentru transport, cazare si demipensiune, valabil insa doar in iunie. Trebuie sa va inarmati cu rabdare si sa mergeti direct la agentie pentru a vedea aceste oferte, pentru ca ele nu vor aparea pe site. "Nu avem timp sa le postam, e posibil sa le epuizam in doua-trei zile, dupa care primim altele", ne-a explicat agenta de turism.

Si Maximum Tour ne ofera reduceri de 20-40%, tot sub forma de oferte speciale pentru destinatii precum Riviera Olimpului, Halkidiki, Corfu sau Zakynthos, si tot last minute - merg doi, plateste unul - pentru perioade apropiate datei emiterii ofertei. "De asemenea, a fost prelungita perioada Early booking, prin care se acorda reduceri de pana la 15% pentru rezervarea si achitarea integrala a pachetului de vacanta pana la 31.05.2010", dupa cum a declarat Mura Nastase, reprezentanta companiei de turism. Agentia Christian Tour merge cu aceste oferte "pentru doi" chiar si pentru plecari la inceputul lunii iulie, cand un sejur la o vila pe riviera Olimpului, la Paralia Katerini sau Olympic Beach, fara masa insa, costa 159 de euro. "In aceste cazuri vorbim practic de o reducere de 50% din pretul afisat si ne asteptam ca numarul hotelurilor din aceasta lista sa mai creasca", ne-a declarat agenta de turism de aici.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: