Sygma Banque a decis radierea sucursalei din Romania si constituirea unui provizion de 3,2 mil. euro

Data publicarii: 24-05-2010 | Finante-Banci

Sygma Banque a decis radierea sucursalei din Romania de la Registrul Comertului si constituirea unui provizion de 3,2 milioane euro pentru a acoperi valoarea neta contabila a imobilizarilor si costurilor legate de disponibilizari, se arata intr-un document al bancii.

Decizia de a inchide sucursala din Romania a fost luata de Consiliul de Administratie al Grupului la data de 30 noiembrie 2009 ca urmare a crizei financiare care s-a instalat din 2008, precum si a riscului in crestere care a afectat Romania.

Nu este singura decizie de acest gen a bancii fraceze. Sygma Banque a mai decis inchiderea sucursalei din Spania, Banco Sygma  Hispana (BSH) la mijlocul anului trecut si constituirea unui provizion 3,2 milioane de euro pentru disponibilizari.

Anul trecut, banca a inregistrat o adancire de peste cinci ori a pierdeilor fata de 2008, la 115,205 milioane de euro, de la 17,30 milioane de euro.

Banca franceza Sygma a deschis o sucursala in Romania care a fost inregistrata in registrul institutiilor de credit al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) la 27 martie 2008. In 2009 banca a raportat patru sucursale, in Romania, Spania, Polonia si Marea Britanie. Banca Sygma este specializata in credite auto, credite pentru renovarea locuintelor si in rezerve de credit.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: