Georgescu: BNR are resursele valutare necesare pentru a interveni pe curs in cazul unor speculatii

Data publicarii: 25-05-2010 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei (BNR) are rezervele valutare necesare pentru a interveni si a contrabalansa posibile atitudini speculative din partea jucatorilor interni si externi, a declarat marti prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.

"BNR are rezervele valutare necesare pentru a interveni si a contrabalansa atitudini speculative din partea unor actori interni si externi care pot distorsiona inflatia si stabilitatea financiara", a mentionat Georgescu, intrebat daca BNR a intervenit pe curs in ultima perioada.

In ceea ce priveste bancile grecesti, prim-viceguvernatorul BNR a precizat ca "nu exista niciun fel de temeri". "Atunci cand este nevoie, cerem marirea capitalului social", a mai spus Georgescu, adaugand ca bancile grecesti sunt bine capitalizate.
 
Nu exista riscul intrarii in incapacitate de plata, daca se vor aplica reformele
 
Prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Florin Georgescu, a declarat marti ca nu exista riscul ca Romania sa intre in incapacitate de plata, in conditiile in care se vor aplica reformele convenite cu Fondul Monetar International (FMI).

"Nu cred ca nu se vor aplica reformele convenite cu FMI, asa ca nu exista nici riscul intrarii in incapacitate de plata", a mentionat Georgescu.

"In final, masurile de incadrare in deficitul bugetar stabilit cu UE si FMI vor fi realizate", a adaugat el.

Intrebat daca Romania ar putea accesa un nou imprumut de la FMI, prim-viceguvernatorul BNR sustine ca "este greu de prevazut asa ceva". 

"Daca se respecta toate angajamentele, toate masurile convenite, consider ca Romania va putea sa se finanteze in mod autonom de pe pietele financiare internationale", a mai spus prim-viceguvernatorul BNR.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: