Intreprinzatorii italieni din Romania doresc sa nu creasca impozitul pe profit

Data publicarii: 25-05-2010 | Afaceri

Cei 20.000 de intreprinzatori italieni din Romania nu intentioneaza sa paraseasca tara, dar vor sa fie ajutati sa depaSeasca criza economica prin mentinerea aceleiaSi valori a impozitului pe profit Si prin restituirea mai rapida a TVA, a declarat ambasadorul italian la BucureSti, Mario Cospito.

"NumeroSii intreprinzatori italieni care au investit in Romania nu au nicio intentie sa paraseasca tara, dar vor sa fie ajutati sa depaSeasca acest moment dificil deoarece Stiu ca doar prin fortele proprii acest lucru ar putea fi foarte dificil. (...) (Acestia n.r.) doresc sa fie mentinuta la nivelul actual impozitarea profiturilor, sa devina mai eficient procesul decizional administrativ, atat la nivel national, cat si local", a spus ambasadorul Italiei la BucureSti, Mario Cospito.

Cospito a adaugat ca cei 20.000 de intreprinzatori italieni din Romania doresc totodata "mai multa certitudine" in ceea ce priveSte desfasurarea licitatiilor, dar si restituirea mai rapida a TVA. "Intr-un cuvant, mai putina birocratie si mai multa intelegere pentru exigentele intreprinderilor si intreprinzatorilor, mai ales cand sunt straini", a spus acesta.

Declaratia a fost facuta cu ocazia intalnirii oamenilor de afaceri italieni cu presedintele Traian Basescu, care a avut loc marti, la Bucuresti. Potrivit ambasadorului, contributia firmelor italiene reprezinta 12% din PIB-ul Romaniei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: