Romtelecom va trimite circa 800.000 de scrisori clientilor asigurati fara voia lor la Astra

Data publicarii: 25-05-2010 | Actualitate

Operatorul de telefonie Romtelecom care, in numele clientilor sai, a contractat polite de asigurare a locuintelor cu Astra Asigurari, a decis sa trimita scrisori de clarificare tuturor celor 791.166 de abonati care au primit prin posta respectiva polita de asigurare gratuita, se arata intr-un comunicat al companiei de comunicatii.

Potrivit comunicatului, in 16 aprilie 2010, Romtelecom si Astra Asigurari au demarat un proiect prin care Romtelecom a transmis unora dintre clientii sai persoane fizice o polita gratuita de asigurare a locuintei de la Astra Asigurari, incheiata pentru o perioada de trei luni.

In plus, Romtelecom a obtinut de la aceeasi companie de asigurari posibilitatea extinderii politei dupa cele trei luni de gratuitate, la un pret de 10 euro/an, cu 50 la suta mai mic decat pretul de lista pentru polita Astra.

In 29 aprilie 2010, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) s-a pronuntat solicitand denuntarea politelor gratuite de catre Astra Asigurari.

In data de 5 mai 2010, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a decis ca Romtelecom nu a respectat intru-totul prevederile legale privind transferul datelor personale. Romtelecom a atacat hotararea in instanta. Totusi, pana cand instanta se va pronunta, Romtelecom a hotarat sa suspende transmiterea datelor altor clienti catre Astra Asigurari.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: