Vladescu: Nu avem atatia bogati ca sa dam la toti saracii pe care ii avem

Data publicarii: 26-05-2010 | Economie

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a discutat despre criza bancara, acordul Romaniei cu FMI si masurile de austeritate luate de Guvern, la Forumul Financiar Central si Sud Est-European, editia a 7-a, organizat de Forum Invest si BNR.

"Multi ma intreaba de ce nu luam de la bogati ca sa dam la saraci. Raspunsul este urmatorul: Pentru ca Romania nu are atatia bogati ca sa dea la toti saracii. Romania nu este suficient de bogata astfel incat sa ofere cetatenilor conditiile de viata pe care Europa le ofera", a declarat Vladescu in deschiderea forumului.

Cele mai importante declaratii ale lui Vladescu

"Toti politicienii care au incercat sa redistribuie s-au lovit de acelasi lucru: Romania este prea saraca pentru a le oferi cetatenilor romani viata pe care Europa ar dori sa le-o ofere", a spus Vladescu citat de Realitatea.

"Proiectul pentru Romania este extrem de ambitios, nu incearca sa gaseasca solutii functionale doar pentru un partid sau un grup de interese, ci sa functioneze pe cat mai mult timp pentru cat mai multi romani", a mai spus Vladescu.

"A aduna resursele si a le redistribui ar fi o mare eroare. Cred ca traim o criza care excede cu mult ceea ce ne-am inchipuit noi. In trei luni de zile se intampla lucruri inimaginabile, se discuta despre lucruri pe care anul trecut nu ni le-am fi inchipuit. Acum vorbim de 10 miliarde care nu ne ajung."

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: