Euro va supravietui recesiunii, dar nu va deveni valoarea de rezerva a Europei

Data publicarii: 26-05-2010 | Actualitate

Moneda europeana va supravietui crizei economice, dar nu va deveni valoarea de rezerva a Europei, sunt de parere bancherii prezenti, miercuri, la Forumul Financiar Central si Sud-Est European, organizat la Bucuresti.

"Cred ca este posibil ca euro sa aiba un nivel mai scazut si cred ca aceasta idee ca un euro mai slab ar ajuta Grecia nu sta in picioare. Ar ajuta mai degraba Germania. Este prea devreme sa fim optimisti in aceasta privinta. Euro va supravietui acestei crize fiscale, dupa parerea mea. Daca regiunea ramane unita, s-ar putea sa existe un nou sistem fiscal in viitor', a declarat Pasquale Diana, director executiv CEE Economist Banca Stanley, Londra.

La randul sau, presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, a subliniat faptul ca, pe termen lung, vestile despre euro nu vor fi dintre cele mai bune, iar moneda europeana nu va lua locul aurului in privinta valorii de rezerva.

"Euro nu va deveni valoarea de rezerva a Europei. Cred ca pe termen scurt euro aduce vesti bune, dar pe termen lung vestile sunt mai rele", a punctat Bruynseels.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: