Peste 1.000 de standuri au ars in Complexul Dragonul Rosu, cladirile sunt asigurate la Generali

Data publicarii: 26-05-2010 | Actualitate

Peste 1.000 de standuri au ars in incendiul izbucnit miercuri dimineata la Complexul Comercial Dragonul Rosu, a declarat purtatorul de cuvant al Niro Investment, Ion Badea, care a precizat ca au fost afectate doua cladiri, respectiv 5 si 6, asigurate la Generali.

"Cladirile care au ars, respectiv 5 si 6, aveau autorizatie de construire si erau asigurate la Generali. In prezent, nu se poate da o cifra concreta in ceea ce priveste valoarea pagubelor, urmeaza sa evaluam impreuna cu comisia de ancheta. In incendiu au ars peste 1.000 de standuri. Nu se cunoaste cauza la acest moment, nefiind exclusa absolut nicio varianta: ar putea fi vorba de o mana criminala sau de neglijenta", a declarat Ion Badea, purtatorul de cuvant al Niro Investment.

Niro Investment este administratorul si proprietarul Complexului Comercial Dragonul Rosu, compania fiind detinuta de omul de afaceri Nicolae Dumitru.

Un incendiu extins pe o zona de aproximativ 1000 de metri patrati a izbucnit miercuri dimineata, la 4.30, la Halele 5 si 6 ale Centrului Comercial Dragonul Rosu, din Capitala, unde au intervenit peste 25 de autospeciale cu apa si spuma, doua echipaje de descarcerare si patru ambulante, actiunile fiind ingreunate de lipsa apei in hidrantii din zona si de vant.

Un pompier a murit strivit de plafonul halei si alti sapte au fost transportati la spital, cu arsuri si intoxicatie cu fum, in timpul interventiilor de stingere a incendiului, extins pe aproximativ 1.000 de metri patrati.

Contactat de NewsIn, purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca si coordonator SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a declarat ca "opt persoane au fost asistate medical, sapte pompieri si un civil. Civilul a fost tratat la fata locului din cauza intoxicarii cu fum si nu a dorit sa fie adus la spital. Cei sapte pompieri au fost transportati la spital. Dintre acestia doi sunt internati, unul cu intoxicatie cu fum si unul cu arsuri pe 50% din suprafata corpului. Restul sunt in prezent in Unitatea de Primiri Urgente si mai mult ca sigur nu vor ramane internati. In cazul acestora nu se poate vorbi de intoxicare, ci doar de expunere la fum".

Parchetul Buftea s-a autosesizat si a inceput cercetarile pentru a descoperi cauzele incendiului de la Complexul Dragonul Rosu, iar Parchetul Militar Bucuresti ancheteaza moartea unui pompier si ranirea altor sapte. Astfel, o comisie formata din procurori de la cele doua parchete si politisti a mers, miercuri dimineata, la locul producerii incendiului, pentru a vedea cauzele izbucnirii acestuia si motivele decesului pompierului, dar si pentru a strange probele pentru inceperea anchetei.

In ultimii ani, complexul comercial Europa a fost scena mai multor incendii de amploare, in care au fost distruse zeci de standuri cu diferite produse, pagubele totale ridicandu-se la sute de mii de euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: